Veelgestelde vragen

Wat is een VCA-certificaat? Waar heb ik zo een certificaat voor nodig? Hoe behaal ik mijn VCA-certificaat? Op deze pagina vindt u de meest voorkomende vragen over het VCA-certificaat.
  • VCA staat voor “Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers” en is een certificeringsprogramma dat zich richt op veilig werken. Het is belangrijk omdat het bedrijven en werknemers helpt om veiligheidsrisico’s op de werkplek te verminderen. VCA-certificering toont aan dat een bedrijf voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.
  • VCA Holland biedt verschillende VCA-cursussen aan, waaronder VCA Basis, VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) en VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Deze cursussen zijn ontworpen om werknemers op verschillende niveaus voor te bereiden op veilig werken. Daarnaast zijn onze examens en cursussen in meerdere talen te volgen.
  • Inschrijven voor een VCA-cursus bij VCA Holland is eenvoudig. U kunt zich online aanmelden via onze website en de beschikbare cursusdata en locaties bekijken. Selecteer de cursus en datum die voor u geschikt zijn en volg de instructies om uw inschrijving te voltooien.
  • Het VCA-examen bestaat uit multiple-choice vragen die uw kennis van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek testen. Het examen duurt meestal 60 minuten. Zorg ervoor dat u de stof grondig bestudeert en bereid u voor op vragen over veiligheidsprocedures, noodsituaties en risicobeheer.
  • Het VCA-certificaat is doorgaans 10 jaar geldig. Na het verstrijken van de geldigheidsperiode moet u een VCA-herexamen afleggen om uw certificaat te vernieuwen. 
  • Ja dat kan! Bij VCA Holland kan je ook voor grote groepen cursisten boeken. Wij beschikken over grote lesruimtes en voldoende docenten om grote groepen op te vangen. Wil je boeken voor een groep groter dan 20+ man? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van cursussen en examens.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier!
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld